به گزارش ایرنا، علی لاریجانی چهارشنبه شب 7 خرداد در نشست ˈروحانیت و رسالت فرهنگیˈ در تالار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در جمع طلاب خراسان شمالی حوزه علمیه قم، افزود: دستاوردهای کشور با وجود شیطنت های دشمنان؛ با تلاش، زحمات و مجاهدت به دست آمده است.
وی با بیان اینکه دوره فعلی، یکی از دوره های مهم انقلاب اسلامی است، گفت: ظرفیت های متنوع در کشور آورده های مثبتی را نیز به همراه دارد و در کنارش چالش های مهمی هم داریم که نسبت به گذشته از جنس دیگری است.
وی افزود: در گذشته جنگ و نیز رفتارهای تروریستی داشتیم و افراد بزرگی را از ما گرفت اما امروز جنس چالشها موذیانه شده است هر چند که در ظاهر خشونت گذشته را ندارد.
لاریجانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که ˈمدیریت جهادیˈ راهگشاست، گفت: این جنس مدیریت ها برای کشور در عرصههای مختلف جهش به وجود آورد و در پیشرفت هستهای و سایر علوم زمان سختی بر ما گذشت تا به این مرحله رسیدیم و امروز خیلی از نیازهای کشور در داخل تامین می شود.
وی ˈخودباوریˈ و ˈاستقلال سیاسیˈ را از برکات انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار کرد: جایگاه امروز ما در حدی است که دشمنان هم میگویند باید مسائل مهم منطقه را با ایران حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال امپراتورسازی نیستیم، گفت: فکر الهام بخش ایران جای خود را در جهان باز کرده و این، ظرفیت مهمی است.
وی با بیان اینکه ایران با استقامت و پایداری بر روی آرمان های انقلاب به این ظرفیت دست یافته است، خاطرنشان کرد: دوستان ایران نیز روی آرمانهای ایران پایداری کردند و یک ظرفیت جدید را به وجود آوردند.
لاریجانی با بیان اینکه ایران به فضل الهی روی همان فکری که امام راحل (ره) پایه گذاری کرده بودند، ایستادگی کرد، گفت: عدهای زحمت کشیدند تا فضای تک قطبی در جهان به وجود نیاید و این خدمت بزرگ جمهوری اسلامی ایران برای بشریت بود که در این امر کار کرد.
وی افزود: الان میگویند در جهان باید چند صدایی باشد و دیگران نیز صدایشان درآمده است و این به دلیل پایداری و استقامت جمهوری اسلامی ایران بود.
از ظرفیت های اقتصادی خود به درستی استفاده نکردیم
لاریجانی با بیان اینکه دشمن ساکت نمی نشیند و خصومتشان به شکل دیگری مانند تحریم می شود، گفت: مقدار زیادی از مشکلات اقتصادی مربوط به تحریم ها نیست و ما اگر از ظرفیتهای خود به درستی استفاده میکردیم نمیتوانستند اینقدر هوچی گری کنند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های اقتصاد مقاومتی را با توجه به ظرفیت های درون کشور ابلاغ کرده اند، اظهار کرد: اکنون به خاطر رکود اقتصادی، دچار تورم و بیکاری هستیم و راه مقابله با آن این است که شرایط اقتصادی درون کشور رونق یابد و به مردم و کارآفرینان کمک کنیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارخانهها با ظرفیت کامل کار نمی کنند، گفت: برای حل مشکلات اقتصادی باید شغل ایجاد کرد.
لاریجانی با اشاره به اینکه در اطراف کشور یک بازار 300 میلیونی داریم، اظهار کرد: خیلی از نیازهای آنها را ایران میتواند رفع کند و ما در داخل کشور استعدادهای زیادی داریم که باید به آنها توجه کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه تا وقتی که اقتصاد در دست دولت باشد و رقابت نباشد تولید رشد نمی کند، گفت: اجرای درست سیاست های اقتصاد مقاومتی حتی در مذاکرات می تواند موثر باشد زیرا اگر آنها احساس کنند که ما بارمان را بسته ایم، حرفشان فرق میکند.
در منطقه با لشکر جهل روبرو هستیم
وی با اشاره به جنایت هایی مانند سر بریدن و دزدیدن دختران در برخی از کشورها اظهار کرد: این فجایعی که این قدر وسیع صورت می گیرد در گذشته نبوده است، البته مقداری از آنان کار سرویس های اطلاعاتی است ولی این سرویس ها روی جهل سوار میشوند و شعارهای افراطیون مخالف عقل است و با لشکر جهل رو به رو هستیم.
لاریجانی تاکید کرد: اگر بخواهیم که این مسیر را درست طی کنیم با عقلانیت اسلامی می توانیم جلو برویم و باید مردم را با معارف اسلامی آشنا کنیم تا در مقابل روش های دیگران دچار لغزش نشوند.
باید از توانمندی روحانیت برای تحول در فرهنگ استفاده کرد
وی در بخش دیگر سخنانش در رابطه با مسائل فرهنگی گفت: در این بخش هم آسیب ها و هم نقاط قوت داریم، روی فرهنگ باید کار زیادی صورت گیرد و آنچه که در درون افراد تحول ایجاد می کند فرهنگ اسلامی است و در این زمینه روحانیت محور میباشد.
لاریجانی افزود: دستگاه های مختلف باید دست تقاضای خود را به سوی روحانیت دراز کنند و اینها نیروهای ورزیدهای هستند که ظرفیت دارند.
وی با بیان اینکه بخش های دیگر مانند صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفههایی به دوش خود دارند و باید از ظرفیت روحانیت برای تحول در فرهنگ استفاده کنند، گفت: بستر را دولت و قوای دیگر باید فراهم کنند اما علما تکیه گاه مردم هستند و افرادی که می توانند مردم را راهنمایی کنند روحانیت هستند.
لاریجانی تاکید کرد: روحانیت شیعه و حوزه های علمیه حتی در نظام جمهوری اسلامی باید مستقل باشند ولی ما وظیفه داریم که وظایف خود را انجام دهیم.
وی همچنین تاکید کرد که باید مساجد بعنوان پایگاههای اسلام شناسی رونق یابند و این کار حوزه است و مساجد نباید دولتی شوند.
وی افزود: در شرایط فعلی به جای گفتن مسائل شعاری، باید طبیبانه به موضوع نگاه کرد و روی انسان ها کار کنیم که تعمق آنها بیشتر شود، قوای عقلانی اگر بیشتر شود، در مصاف با شیطنت ها، با فهم، عقل و درک می توان ایستادگی کرد.
همچنین در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام ˈسید حسین هاشمیˈ نماینده طلاب و فضلای بجنورد (استان خراسان شمالی) گزارشی از حوزه های علمیه و طلاب این استان ارایه کرد.
این نشست از سوی طلاب و فضلای استان خراسان شمالی برگزار شد.